Transgender soldaten


19-3-2019, uitgezonden om tien minuten voor zes. npo1 bnnvara  'Gaan'

Transgenders uit het Amerikaanse leger geweerd.

Ik las online over de beslissing van President Trump om transgenders uit het Amerikaanse leger te schoppen. Eerst dacht ik met een artikel van de speld te doen te hebben. Maar uiteraard realiseerde ik mij dan het mijnheer Trump betrof, daar kun je het een en ander aan rare acties van verwachten. Nu overtrof hij zichzelf echter in domheid!

Volgens mij moet je om in het leger te kunnen dienen het een en ander in je bagage hebben. Je geest en lijf moeten tegen een stootje kunnen. Je moet niet omvallen door de eerste de beste tegenslag, dat snap ik best.

 Maar zeg nu zelf, wie zijn er door meer shit heengegaan en hebben een sterker karakter dan transgenders?

Om te beginnen, een transgender is niet iemand die eigenlijk de ene sekse had, maar de andere wil zijn. Dikke misvatting. Als je begint in de buik van je moeder ben je als mini foetusje allemaal gelijk. Je geslacht ontwikkelt zich onder invloed van hormonen tot een meisje of een jongetje. Soms is dat de verkeerde kant opgegaan. Hoe dat precies gaat weet ik niet. Feit is dat je dan met een probleem zit waar je ongelukkig van wordt. Dat voel je elke dag.

Ben je sterk genoeg, dan denk je op een dag,:’ Jullie kunnen allemaal vinden wat je wil, maar ik ga worden wie ik ben.’ Daar moet je dan meer gevechten over aangaan dan een Hobbit in Lord of the Rings. Niet alleen je familie en je vrienden moet je overtuigen dat dit de weg is die je wil gaan, ook artsen, psychiaters en aanverwante zaken. Die laatste beslissen of je fysiek aan de slag kunt, een lang proces.

En als je dan je overwinningsslagroomtaart op hebt, dan begint er een strijd met hormonen waar je gevoel en je lijf op tilt van gaan. Huilbuien, libidoproblemen, puberteit na je dertigste, joepie!  En daarna de horror operaties die jou je juiste lijf moeten geven. Zou u het durven, mijnheer Trump?

Ben je daar helemaal van hersteld? Dan heb je nog van doen met onzekerheden in je hoofd. Wat voor een ander vanzelfsprekend is is dat voor jou nooit.

 En dan de buitenwereld,  soms heb je collega’s die naar gaan doen,  je krijgt vervelende opmerkingen op straat. Misschien vind je moeilijker verkering. En meer, veel meer gedonder waar je een weg in moet vinden. 

Als je dan overeind blijft als mens, ben je dan sterk, of wat?

Lieve mijnheer Trump,tot slot even een Nederlands woord van mij aan u. Volgens mij bent u een droeftoeter als u daar niet uw hele leger mee vol zou willen zetten!

Laat het smoesje dat de medische kosten zo duur zijn varen, uw voorganger had een beter zicht op deze zaak. U zou volgens mij onoverwinnelijk worden omdat uw leger uit louter vechters bestond. 

Wereldheerschappij behoorde zeker tot de mogelijkheden, lijkt u dat niet wat?

Ik wens u veel wijsheid en liefde.

 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.