Het leven is.....'Gaan' 26-06-2019 npo1 BNNVARA


De helden uit mijn jeugd, zijn zwaar bejaard of dood.

Mijn kont is niet meer strak, mijn haren minder rood.

En al wat ik al kon of had vervaagd of reeds verdwenen,

op veel van mijn talenten heeft de zon nog nooit geschenen.


En elke dag telt mee en maakt me stukken ouder,

meer rimpels op mijn handen, mijn voeten steeds weer kouder.

En hoe ik protesteerde, de wereld is nog slecht,

vol homohaat en vraatzucht en landen in gevecht.


En elke dag wordt nacht en mooie mannen grijs,

en wie ik dacht dat hij het wist lijkt ook steeds minder wijs.

Het uitzicht is verpest, want om de wind te vangen,

heeft men de Nederlandse kust met windmolens behangen.


Er sterven dieren uit en nooit zijn dat de vieze.

En van een goed parfum, moet ik alleen maar niesen.

De herten in mijn achtertuin gedood door weer een schutter,

het leven is ontzettend kut en wordt zo zoetjes kutter.


Negativiteit is hot. De lamlendige die met een sigaret tussen zijn lippen tegen een deurpost leunt en met een hangend gezicht een zwart wereldbeeld schetst is interessant. We hangen aan zijn lippen om zijn woorden op te vangen en zijn zure visie met knikken en hummen te bevestigen. Columnisten met een stem als Hans Dorrestein op een slechte dag zijn boeiend en lijken intelligenter dan een blij ei als ik. Ik weet dat best wel hoor, maar ik ga het niet doen. Ik ga er niet in mee, ik weiger.

Ik hou van blije mensen, ik omarm goed nieuws en ik vind een periode van zonnige dagen heerlijk! Misschien lijk ik naïef, dat is schijn. Nou ja soms verbaas ik mijzelf door mijn eigen onnozelheid, ik kan ongelofelijk domme dingen doen en grote fouten maken.  En ja, boos en sacherijnig komt voor. Maar ik heb wel ervaring, serieus. Ik weet dat er soms onder een steen een onverwachte slang opduikt die sist of bijt, maar ik sis terug en heb een tegengif dat me behoedt voor al te grote schade.  Ik strooi huppelend madeliefjes in het rond terwijl iedereen zucht en op zijn voorhoofd wijst.

Nee, ik geloof niet in alles komt goed als je er maar vol voor gaat en zo. Kijk naar die programma’s op televisie waar mensen denken talent te hebben en dan heel lelijk gaan zingen. Die komen nooit op een podium. En mensen die bidden en mensen met elke dag positieve affirmaties vallen soms ook van hun fiets met hun kaak op de stoeprand. Maar ik geloof wel in keuzes die het leven leuker maken.

Zeehondjes bijvoorbeeld, love them, yeah! Ook al weet ik dat ze in je gezicht bijten als ze de kans krijgen. De zeehondenpopulatie in de Waddenzee doet het goed, Poca Vitulina viert hoogtij. Ze vrijen heel wat af, het worden er steeds meer. Wat nou beschermen, het gaat gewoon goed met ze.

 En de zeldzame zeerob Arctic die in Zeeland aanspoelde is wegens goed gedrag teruggezet in zee. De verwachting is dat ze terug zal keren naar de Noordpool, dat kan ze, helemaal terug zwemmennaar de Noordpool. Die heeft iets te vertellen als ze thuis is.

En er is een geniale smartwatch uitgevonden voor blinden, vraag mij niet hoe, iets met high tech puntjes, maar het bestaat nu. En oa ja, er is een echtpaar met het syndroom van down dat 22 jaar getrouwd is, nog een paar jaar voor een feestje.

Er zijn mensen die nieren doneren aan geliefden of volslagen vreemden. Ik zag in de trein een Nederlandse mijnheer van rond de zestig een  prachtig gesprek over geloof voeren met een Marokkaanse jongen van zeventien. Er bestaat chocolade, de zon schijnt en ik hou van mijn lief en hij van mij.

Life is good!Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.