Beautygoal


31-07-2019 NPO1 BNNVARA 'Gaan!'

Lieve vroege dames en heren, u kunt mij vandaag feliciteren. Ik heb een beautygoal bereikt, met losse handen. Mijn tenen zijn officieel beeldig. Vroeger keek ik schier jaloers naar de voeten van andere meisjes, zij hadden tenen die een soort puntje vormde, alsof je blote voeten stiekem toch iets van elegante pumps waren. Die van mij stonden keurig op een rij als was ik een soort eendje. Geen blote pumps voor mij, ik moest het doen met natuurlijke crocks, dacht ik. Nu zag ik online dat ongelijke tenen niet meer mogen. Je moet er mee naar een dokter die ze dan afzaagt, weer op de goede hoogte terug plaatst en de boel weer dichtnaait. Dat hoeft bij mij dus allemaal niet, dat heb ik al!

Blij ben ik dat ik vroeger nergens mee naar een dokter kon, schoonheidsidealen bleken niet zo stabiel als ik dacht. Want serieus, toen ik jong was waren dikke lippen en billen niet mooi. Je borsten, die moesten groot zijn, maar dat was het enige. Je moest een schattig slank kontje hebben. Nu heb ik zelf van die heupen waar je een wasmand op kan dragen, mijn kinderen hebben er negen maanden geriefelijk tussen gewoond tot ik ze moeiteloos als achtponders op de wereld mocht zetten. Dus nee, ik had niet de heupjes van een elfje. De zaag er in kon gelukkig niet. Tegenwoordig moeten je billen rond zijn. Je lippen horen eruit te zien alsof er een wesp in je ranja zat.

Ook je vagina moet kloppen. Daar keek ik helemaal van op, dat was vroeger niet. Je had er gewoon een en die had een staat van zijn die tegenwoordig alleen door Zen meesters bereikt wordt. Ze was er simpelweg, heel sereen. Je bekeek de zaak eens met een spiegeltje omdat moeder natuur haar nogal verdekt opgesteld had en dat was het. Het ging niet om hoe het eruit zag, begeerd werd ze toch wel, het ging er om wat er allemaal mee kon. Ik schrok me dood toen ik hoorde dat mensen er stukjes af lieten knippen. Dat is allemaal goud waard, dat gooi je niet in de vuilnisbak. daar zit gevoel in!

Begrijp mij niet verkeerd ik ben zeker niet van de ‘laat de boel maar hangen’ lobby. Ik doe aan monumentenzorg. Ik heb mijn lijf elke dag aan dus ik zorg er voor. En een botoxje op zijn tijd vind ik leuk. Het trekt de boel een beetje strak, dat staat gezelliger. Ik heb vroeger een beugel gehad en mijn haar krijgt af en toe een kleurtje. Ik word heel blij van mooie jurken. Elke dag draag ik mascara en een beetje lippenstift omdat ik anders op de zus van Boris Becker lijk. Dat doe ik allemaal omdat ik het wil, lekker.

Wat ik de jonge meiden en jongens van nu zou willen meegeven is dat een schoonheidsideaal minder stabiel is dan je denkt. Het verschilt van land tot land en van tijdsbeeld tot tijdsbeeld. Daarbij jokt het internet, zelfs fotomodellen zien er niet zo uit als hun eigen foto. De publiciteitsfoto van Morad is er een uit een serie waar vast wel een stomme bij zat. Zelfs deze knappe gast maakt wel eens een foto met zijn mobiel als hij per ongeluk op selfie stand staat en schrikt zich dan dood. Jij hebt je eigen mooiheid, alleen jij ziet er zo uit. En misschien wordt wat je nu lelijk vindt, over twintig jaar een beautygoal. 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.