Bart


24-09-2019 Gaan! BNNVARA NPO1


Mijn laatste woorden, dit keer echt. Nou hopelijk niet heel heel echt, want ik hoop er nog veel meer te produceren. Mijn laatste woorden voor ‘Gaan!’

Het was fijn elke week drieënhalve minuut zendtijd te hebben om te kunnen zeggen wat ik wil. Want wat ik wil is de focus houden op alles wat leuk, mooi en goed is. Een beetje tegenwicht tegen alles wat moeilijk, zwaar en hard is. Bedankt lieve redactie, voor die mogelijkheid, bedankt prachtige mensen, voor het luisteren.

Mijn allerlaatste column hier besteed ik aan mijn lief. 12 november ga ik verder met zijn naam en horen we officieel bij elkaar. Nu heeft hij nog even bedenktijd. Ik ook, maar ik weet al zeker dat ik hem wil hoor. Twee jaar geleden was in single en aan het daten. Daten is leuk en afschuwelijk tegelijk, maar de andere optie is voor altijd alleen blijven. Veel druiloren en halve zolen ontmoet en veel leuke mijnheren die toch niet mijn leuke mijnheer waren. En toen tinderde ik Bart. Hij had geen bier, grote vis of sportauto op zijn foto. Hij leek me leuk, maar er lijken er zo veel aardig, wist ik inmiddels. Op onze eerste date kwam ik te laat, met de intentie daarna snel iets anders te gaan doen. Maar toen was hij het. Als ik geweten had dat hij het was had ik hard gelopen en was ik er een uur te vroeg geweest.

Hij was knap, maar dat zegt niet zoveel. Ik nam hem mee naar een plek om een kopje thee te drinken samen, hij liep braaf achter mij aan en bedacht zich dat ik best wel raar was. Maar toen we in gesprek raakte ging opeens het licht aan. Ik vond deze man oprecht interessant en leuk en net zo idioot als ik, ook niet onbelangrijk. Na de thee bleven we zitten tot we honger hadden en toen besloten we iets te gaan eten. Als laatste gingen we het restaurant uit. Ik was zo stoer om te vertellen dat ik hem graag nog een keer zou zou willen zien. Gelukkig wilde hij dat ook, dus dat duurde niet lang. Mijn collega’s waren verbaasd toen ik vertelde dat ik een leuke date had gehad. Ze hadden een nieuwe horrorstory verwacht. Ik viel zelfs mijn tandarts ermee lastig. Deze was leuk!

Al snel was het zo aan als het maar zijn kon. Ik werd tot over mijn oren verliefd op deze charmante, intelligente kanjer. Ik reis veel en ik zou naar Iran gaan. Die reis ging plotseling niet door. Ik besloot op de korte termijn dan maar naar Bali te gaan, waar ik al vaker geweest was. Hij wilde wel mee, dat leek mij ook een goed idee. Daar was het zo leuk dat we besloten hebben dat nog een keer te doen en dan langer. We gingen terug, we bleven er maanden en ik schreef er een boek. Samen op een oude scooter het eiland over crossen, vrienden maken en in zee zwemmen. Ik kan het iedereen aanraden.

Inmiddels zijn onze oude huizen verkocht en wonen we in ons nieuwe huis in Utrecht, met happy spider atelier voor mij. Lieve Bart, ik ben zo blij dat ik jou getinderd heb, elke dag weer. Jij bent mijn held. Je deugt als mens, bent een geweldige vader en een bijzondere denker. Wat bof ik toch, wat hou ik toch ongelofelijk veel van jou.

Binnenkort gaan we naar de Filipijnen en als het daar leuk is volgend jaar weer langer. Ik heb er zin in. Bedenk je alsjeblieft niet de komende weken, en zeg 12 november ‘Ja’

Lieve Morad en redactie, lieve luisteraars. Ik wens jullie alle goeds en alle geluk van de wereld. Ik ben altijd te lezen op www.happyspider.eu , neem geen afscheid van mij, maak kennis.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.