Wat zie ik als ik naar je kijk?


09 Mar

Hoe zie ik er uit?

 

Niemand ziet er precies zo uit als een ander. Zelfs eeneiige tweelingen verschillen wel een flapoor of moedervlek. Je hebt een pakketje genen gekregen en daar moet je het mee doen. Je hebt er niets voor hoeven leren en ook niet hard voor hoeven werken.

 ‘Mooi’ zijn is dus geen compliment waard. Toch doet het ons iets, als anderen ons uiterlijk waarderen worden we daar erg blij van. Gek eigenlijk, toch? Natuurlijk heb je er zelf wel een beetje invloed op. Als je goed voor je lijf zorgt zal je een betere versie van jou worden dan als je hele verkeerde dingen eet, nooit aan lichaamsbeweging wil doen en je niet aan algemeen onderhoud doet. Dat staat wel vast. En gezonder zijn ziet er vaak ook gezonder uit.

 Waar je vaak meer over te zeggen hebt is de stijl die je kiest door je kledingkeuze. Soms heb je niet veel te kiezen, als je niet genoeg geld hebt om te dragen wat je graag zou willen. Soms beslist om wat voor reden dan ook een ander het voor jou. Maar mag en kun je het wel, dan is wat je draagt een boodschap. Je vertelt de buitenwereld iets over jezelf. Je kunt je proberen af te scheiden van groepen waar je niet bij wil horen, of juist proberen te horen bij mensen die je erg waardeert.

 Stijl is een eerste indruk, je wordt er op geselecteerd in de hoofden van mensen. Wees je daar goed van bewust. Het werkt echt. Je neemt als het ware een schutkleur aan als je je kleed zoals de anderen om je heen. Je valt weg, je bent geaccepteerd en veilig. Ben je heel anders dan de rest, dan val je op. Sommige mensen willen dat juist en dat vind ik stoer. 

 Wat nooit lukt als je kiest om anders te zijn dan anders, is dat de hele wereld je neemt zoals je bent. Jammer de bammer, dat gebeurt nooit. Het zou prachtig zijn als het wel zo was, maar nee. Met zwart geverfd haar, een gezicht vol piercings en een shirt met doodskoppen wordt je niet zo snel aangenomen op een notaris kantoor. En niet alleen dat, mensen vertrouwen je in het algemeen minder snel omdat ze niet goed kunnen inschatten hoe je echt van binnen bent. Dat kun je de anderen niet kwalijk nemen, daar moet je dan mee kunnen omgaan.

 Het makkelijkst is als je binnen en buitenkant overeen stemmen. Wil je die heftige reacties juist graag, dan kun je het doen. Wordt je daar verdrietig van, kies dan eieren voor je geld, en minder je de heftigheid van je outfit.

 Zelden zie je oudere mensen die er nog zo afwijkend uitzien. Wat leer je daarvan? Er zijn niet veel mensen die hun stijl willen behouden, en dat is prima. Alles verandert en jij ook, echt waar. Zorg daarom dat wat je ook doet, je er later geen last van hebt. Tatoeages of je tanden tot puntjes vijlen, grote tunnels in je oren, het is misschien kicken als je jong bent, maar is dat ook zo als je veertig, vijftig, of nog ouder bent? Geloof me, nee…meestal niet. Dus pak lekker die navelpiercing, maar je tong splitsen…nah.

 

Weet,: Je wordt beoordeeld op hoe je je kleedt. Helaas pindakaas.

 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.