Wat wil je ?


14 May

Dromen


Wat wil je, wat wil je echt? Ik vraag je niet wat je kan, of waar je mogelijkheden liggen, maar wat je echt wil. Wie zou je zijn over zeven jaar als alles wat je wilde zou lukken? Wat deed je dan, waar woonde je, wie was er bij je? Ik zeg, schrijf het op, dan is het helder wat je wil. Wens geen dingen omdat je denkt dat andere mensen daar blij mee zouden zijn. Bedenk waar je echt diep van binnen heen zou willen. Luister niet, ook niet naar mij, bekijk je eigen kompas.

De meeste mensen weten perfect te benoemen wat er niet kan en waarom wat ze willen fout zal gaan. ‘Natuurlijk kan ik geen winkel beginnen, ik kom niet uit een rijke familie. Ik weet niet hoe het moet en wat ik er voor nodig heb.’ of ‘ Ik vind niet dat ik er geweldig uitzie, hoe zou ik ooit een leuke relatie kunnen krijgen. Wie wil mij nou?’ dat soort gedachten zijn alleen waar als je er in gelooft, dan houden ze je je tegen. Het zijn woorden die je ooit gehoord hebt, of bedacht hebt en die je geaccepteerd hebt als de waarheid. 

Uiteraard wordt een giraffe geen zebra. Ik zal je nooit vertellen dat je alles kunt bereiken wat je wil. Maar je kunt wel vrienden met een zebra worden. Ik bedoel, als je geen zangstem hebt maar erg van muziek houdt, waarom zou je dan geen producer worden? Wees creatief met je dromen. Probeer, probeer, probeer iets anders, het mag.

In werkelijkheid is er veel meer mogelijk dan je denkt. Als je dat door jezelf gemaakte gevangenisje open doet ontdek je dat de wereld groter is dan je ooit dacht. Je kunt alle kanten op, er zijn kansen op van alles, maar je moet je zelf zoeken, maken en pakken. Je excuses voor niets doen zijn ongeldig. Er zijn voorbeelden genoeg van mensen die iets moois gedaan hebben met hun leven terwijl ze blind zijn, uit een arme familie komen of erge dingen meegemaakt hebben. Je enige excuus is niet willen.

Falen is niet erg, dat gaat op een bepaald moment toch wel gebeuren. Het gaat fout, het lukt niet, je valt terug. Falen is leren op je weg naar succes. Het maakt het leven interessant. Als alles vanzelf gaat heb je geen verhaal. Leer van je fouten, vaar een andere koers als het die van jou niet was. Niemand zegt dat je niet mag veranderen onderweg. Je leert, dus met die nieuwe kennis krijg je nieuwe dromen. Goed juist! Wees als een duikelpoppetje, met een ronde onderkant. Je komt altijd weer rechtop te staan.

Blijf niet hangen in hoe je denkt dat je bent. ‘Ik ben nou eenmaal zo.’is nooit een excuus. Je hebt je beperkingen, zoals iedereen, maar je groeit voortdurend. Je bent niet meer dezelfde die je zeven jaar geleden was en dus ook niet dezelfde die je over zeven jaar zult zijn. Gun jezelf een eerlijke kans. Als wat je wil niet lukt, heb je het tenminste geprobeerd. Wat heb je te verliezen?


Weet,:’ Je eigen gedachten kunnen je dromen belemmeren. Wat je denkt dat waar is hoeft het niet te zijn.’


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.