Vind je mij ook leuk?


24 Feb

Hoe je weet of iemand je leuk vindt?

Je vindt iemand interessant, al een poosje. Je zou best iets meer met die persoon willen. Hoe weet je dan of degene jou ook ziet zitten?

1. Aandacht krijgen

Als zij, ik hou het maar even op zij, maar je kunt het vervangen door hij, aandacht aan jou besteed is dat een goed teken. Ze lacht om de grapjes die je maakt. Ze zoekt je nabijheid, komt toevallig naast je zitten. Deelt een snoepje met je. Dat is een teken dat ze je in ieder geval leuk vindt. Ze kan je dan ook alleen nog maar ‘gewoon’ leuk vinden, voor vriendschap. Als ze je helemaal geen aandacht geeft kan dat zijn omdat ze verlegen is. Dan is het handig zelf iets tegen haar te zeggen of aan te bieden. Je moet dan goed opletten hoe ze reageert op anderen in vergelijking met jou. Aandacht krijgen is altijd een goed begin.

2. Oogcontact


Kijkt ze stiekem wel eens naar jou, als ze denkt dat je niet kijkt? Dat kan een teken zijn. Hoe reageert ze als je haar aankijkt. Ze kan verlegen haar ogen wegdraaien, let er dan op of ze glimlacht. Glimlachen is een goed teken. Kijkt ze je een seconde of vijf aan, dan is er dikke interesse. Of, en dat is lastig, vind ze je een irritante eikel en is ze kwaad op je. Heel goed opletten op die er bij dus.


3. Aanraking


Een echt goed teken is als ze je ‘per ongeluk’ aanraakt. Haar hand een moment op je onderarm als je een grapje maakt bijvoorbeeld. Bij iemand die je niet mag doe je dat niet. Ze vindt je dus op zijn minst aardig. Je kunt dat ook subtiel bij haar doen, pak haar hand als er een scooter voorbij scheurt. Daar kom je mee weg, je wilde immers niet dat ze aangereden zou worden. Misschien blijft ze je hand vasthouden, dan zit je snor. Laat ze los maar glimlacht ze naar je, dan heb je nog kans. Trekt ze direct los en veegt ze haar hand aan de zijkant van haar broek af, geen enkele kans!


4. Online contact


Hoe reageert ze op berichtjes die je haar stuurt? Enthousiast, direct en altijd? Kat in het bakkie! Hoe slomer en minder ze reageert hoe minder kans je hebt dat ze je leuk leuk vindt.
Je moet er rekening mee houden dat jouw hoofd niet helemaal eerlijk is in het observeren van signalen. Jij wil immers graag zien dat ze net zo gek op jou is als jij op haar. Ook kan je hoofd je vertellen dat ze veel te leuk is voor jou, dan zet het positieve signalen om in louter vriendelijkheid van haar kant. Als je iemand in je vriendenkring hebt die echt te vertrouwen is kun je om bevestiging vragen voor je stappen onderneemt. Klopt het wat je ziet? Weet die ander misschien of ze iets over jou gezegd hebt toen je er niet bij was?

Staan alle tekenen op ja, dan nog kun je op je bek gaan. Niets zo veranderlijk of moeilijk in te schatten als een mens. Maar, als je denkt dat je beet hebt, maak dan voorzichtig en vriendelijk contact. Laat steeds een beetje meer merken dat je haar leuk vindt en blijf op de signalen letten die ze uitzendt. Op een bepaald moment weet je het heel zeker, jullie zien elkaar zitten. Blijf haar ook dan lief en respectvol behandelen en respecteer haar grenzen.


Weet,: Je kunt heel veel aflezen aan de lichaamstaal van de ander.Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.