Mag ik even uw aandacht?


09 Jul

Alles waar je mee bezig bent, alles wat je aandacht geeft groeit. Het krijgt een grotere plek in je leven en in je hoofd. Daarom probeer ik alles wat ik leuk vind, mooi en positief lekker te belichten en laat ik wat ik vergeten wil zo goed mogelijk wegkwijnen in een hoekje. Ik ontken het niet, maar ik laat het er niet meer toe doen. Zo verhuist het naar een kamertje ergens in mijn achterhoofd en krijgt het plezier de balzaal.

Als je iets wil bereiken gaat dat ook het beste met aandacht. Je kunt veel kleine dingen doen, die groeien dan allemaal een klein beetje. Dat is goed hoor, dat mag natuurlijk. Ik kan ook niet kiezen tussen zo veel leuke dingen. Maar als je de focus op je lievelingsdoel legt gaat dat uiteraard veel beter.

Mensen, dieren en zelf plantjes worden blij van aandacht. Zelfs introverte mensen willen soms het gevoel hebben dat ze er toe doen. Het is gratis, geef het weg.

Neem de tijd voor iemand die jij belangrijk vindt. Leg je telefoon weg als je samen bent en maak daadwerkelijk contact. Stop met andere dingen doen en ga even zitten om echt tijd voor iemand te nemen. Kijk hem in de ogen als je praat en luister echt. Je eigen verhaal ken je al, dus luisteren is veel interessanter dan praten. Stel vragen en luister echt naar het antwoord. Doe dat ook bij kinderen, als je ze vragen stelt zullen ze je verbazen.

Aandacht is ook bewust zijn van de ander en de wereld om je heen. Het geeft je een beetje rust van het piekeren over het verleden en het plannen maken voor de toekomst. Het haalt je zo maar naar het hier en nu. Je voelt de zon op je huid, je proeft het lekkere eten. Het is daadwerkelijk mediteren zonder er moeite voor te doen.

 Aai de poes en bekijk hem echt goed. Dat zie je dat hij oorlelletjes heeft en alle kleuren die er in zijn mooie ogen te zien zijn. Je voelt de warmte met je hand en het op en neem gaan van de borst. Het zachte haar, het wit is altijd zachter dan de andere kleuren. Je wordt er rustig van en de poes blij.

Ook jij mag aandacht krijgen. Je kunt er best om vragen. Vraag iemand mee wandelen of om samen een ijsje te eten. Vraag of hij zijn telefoon in zijn tas laat. Als hij naar jou luistert mag je vertellen en gezien worden. Het hoeft echt niet altijd over de ander te gaan. Het leven leeft het fijnst als geven en nemen in balans zijn met elkaar. Vind je niemand die dat kan, geef het dat in ieder geval jezelf. Zorg voor je uiterlijk, lak je nagels, koop een geurtje. Koop een vers broodje, ruik de heerlijke geur en neem een grote hap. Maak een voetenbadje en laat je voeten naar lavendel ruiken terwijl je televisie kijkt. Dit soort dingen zijn belangrijk. Luister ook goed naar je eigen wensen, schuif ze niet zomaar aan de kant. Wees lief voor jou.


Weet,:’Aandacht is belangrijk.’Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.