Liefdesverdriet


27 Feb

Gebroken hart

Hij heeft het uitgemaakt. Je dromen zijn uit elkaar gespat, je hebt verdriet. Daar hoeft niemand grapjes over te maken of lullig over te doen. Je hebt van binnen pijn.

Wat helpt? Erken dat je tijd nodig hebt. Maak het niet kleiner dan het is, wuif het niet weg. Bedenk wat je nu nodig hebt. Misschien heb je wat dagen voor jezelf nodig, wil je dat je kamer een bende wordt en wil je in bed liggen met een handdoek over je hoofd om je tranen op te vangen. Doe dat vooral! Zorg voor uitgelopen mascara en zweetgeur, laat niemand binnen. Wil je uithuilen bij je beste vriendin en heel veel pizza eten? Doen! Alleen jij weet hoe je die eerste klote dagen doorkomt. Laat niemand je zeggen dat je flink moet zijn. Huil, hard en met snot. Ik heb iemand gekend die het fijn vond om opgekruld in een hondenmand te gaan liggen. Alles kan, zorg dat je geen schade aanricht nu. Niet bij jezelf en ook niet bij hem. Er is iets wat je in gedachten moet houden gedurende dit proces,: Er komt een eind aan, dit duurt niet voor eeuwig. Op een bepaald moment zul je weer lachen.

Wat raar klinkt, maar wel helpt is dat je een limiet moet stellen aan deze periode. Bijvoorbeeld: Drie dagen wil ik het volledig voelen. Niet douchen, janken en romantische films kijken, zijn foto’s verwijderen ect. Zijn die drie dagen voorbij, dan moet je van jezelf iets gaan doen. Eerst douchen, make up opdoen, je sociale leven oppakken. Is het weg? Nog lang niet, maar de periode van het eerste verdriet laat je nu achter je. Zoek lieve mensen op, vier feest. Gooi alles weg wat van hem was. Praat erover met iemand die je vertrouwt.

Stel ook voor deze periode een tijd, je maakt zelf uit hoe lang. Bijvoorbeeld drie weken. Je bent extra lief voor jezelf en je gaat zo veel mogelijk met vriendelijke mensen om. Wat je nu niet moet doen is contact zoeken met hem. Het is verleidelijk. Je hart is langzamer dan je verstand en het zal in opstand komen. Bel hem, app hem, zal het zeggen. Probeer die verleiding te weerstaan, je doet jezelf te kort als je er aan toe geeft. Je hoofd is niet helder en je gaat er spijt van krijgen. Hij kan nu mooier lijken dan hij was, je enige optie op geluk voor de rest van je leven. Dit is niet zo, dit is een gast die een reden had om het met jou uit te maken. Wat die reden ook is, dat doe je niet. Tenzij hij op een geheime missie naar het midden oosten moet om mensen te redden en het niet zal overleven en hij jou de pijn wil besparen, dan wel.

Wat helpt niet? Hem stalken op sociale media. Zien wat voor feestjes hij heeft en met wie. Hem bellen en huilend zijn voicemail inspreken, niet doen. Op facebook vertellen wat voor eikel hij is, wacht er even mee. De fiets van zijn nieuwe vriendin in de gracht gooien, heerlijk om over te fantaseren, liefst als ze er op zit, maar ook even niet doen. Te veel drinken, dan ben je zielig en nog dronken ook. Drugs, ja fijn, goed idee….not.

Na die weken ben je op een wat veiligere afstand, kun je een en ander helder bekijken. Is hij een herstelpoging waard? Is het tijd Tinder te instaleren en te kijken wat er nog meer voor gezellig manvolk rondloopt? Een rebound kan helpen. Je verstand en je hart staan nu op een lijn, dus ze kunnen eerlijk met elkaar in gesprek gaan. Feit is, een ex is een ex om een reden. Luister naar wat je vrienden en familie zeggen, zij houden echt van je.


Weet,: Neem liefdesverdriet serieus, maar besef wel dat dit gevoel over gaat.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.