LHBTI..en H


12 Mar

LHBTI….en H!

Ik had er vroeger een zelfbedachte theorie over. Als mensen hetero zijn, zijn ze goed, maar niet zo goed dat ze het eindproduct zijn. Ze moeten dan een kind maken. Is dat kind dan homoseksueel, dan is de lange lijn van makers afgelopen, het perfecte kind is geboren. Klaar! Er hoeft niet meer eindeloos gereproduceerd worden, de lange lijn is tot het ultieme eind gekomen. Zo moest het wel bedacht zijn in de hoofd van de schepper.

Mijn oma was het, ze kwam uit de kast toen ze 94 was. Ze kreeg alzheimer en langzaam viel het masker af dat ze altijd gedragen had, ze viel op vrouwen. Wij als familie hadden het al gedacht, nu bleek het waar. Oma heeft nooit echt kunnen zijn wie ze was, triest voor haar. Wij hadden het niet erg gevonden als ze het eerder verteld had. Had zij het schitterende eindproduct van mijn fantasie geweest, dan had ik niet bestaan. Gelukkig kun je echt wel ouders worden als je niet hetero bent, maar liever niet in een hetero huwelijk zoals oma denk ik.

Sommige mensen zijn het, sommige niet. Of je het bent, daar kom je vroeger of later wel achter. Je kunt ook ergens in het grijze gebied blijven hangen, dat je je aangetrokken voelt tot beide partijen. Voor mij is het net zo belangrijk als je voorkeur voor bloemkool, vliegvissen of naar Afrika reizen. Een onderdeel, een stukje van je identiteit. Je hoeft je er niet voor te schamen en je hoeft er ook niet trots op te zijn, het was jouw idee niet. Het bestaat gewoon vanzelf en veranderen kun je het niet.

Helaas doet de wereld er moeilijker over dan ik. Je schijnt in een soort kast te zitten, waarvan je zelf de deur moet openen en naar buiten komen. Daarom kijk ik altijd met een beetje meer respect naar mijn vrienden die het zijn, je hebt dan wel wat voor je kanis gehad in het leven!

Als je het er nu zwaar mee hebt, je bent gelukkig niet alleen. Ik heb iemand gekend die als meisje dacht dat ze de enige op de wereld was waar het zo bij werkte, dat is niet waar. Zoveel mensen zijn het dat er altijd personen in je omgeving zijn die het ook zijn. Er zijn organisaties die je op weg helpen in het leven, en er zijn altijd mensen die je in vertrouwen kunt nemen. Zoek ze op, zorg dat je je veilig en gesteund voelt, ok? Ga niet alleen lopen modderen.

Ben je het niet ,luister dan even naar me. Nooit maar dan ook nooit mag je denken dat jij een beter gelukt exemplaar bent! En helemaal nooit heb je het recht te sarren, te onderdrukken of uit te lachen. Je hebt alleen zelf maar het meest geaccepteerde hormonen setje gekregen. Zie je dat anderen het doen, dan geef ik jou persoonlijk de opdracht de getreiterde te beschermen. Echt doen!

Ik hoop dat de letter H ooit aan het einde van de reeks LHBTI geplaatst wordt. Omdat iedereen, hoe hij ook zij geboren is gewoon bij elkaar hoort, geen speciale posities, allemaal anders, maar wel samen. Dat het zo vanzelfsprekend gaat worden als het eigenlijk is, ooit. Niemand gelijk, iedereen gelijkwaardig.

Later meer hierover, dit wilde ik even kwijt.


Weet,: Je bent wie je bent, en ik ook.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.