Je bent van jezelf


22 Feb

De baas over jezelf.

Je hebt geen baas, je accepteert alleen soms gezag. Hoe vaak je ook gehoord hebt in je leven dat je moet gehoorzamen, je bent van jezelf en van niemand anders. Je geest niet en je lijf al helemaal niet. Je hebt een lichaam, dat is van jou. Het is belangrijk dat je er goed voor zorgt want je hebt er maar een. Als je het verpest krijg je geen nieuwe. Dat prachtige lijf, wat allerlei kunstjes kan, waarmee je de wereld over kunt reizen, kunt vrijen en poffertjes bakken is van niemand anders dan van jezelf. Je mag dus “Nee” zeggen als iemand het aan wil raken en jij wil dat niet. Hoe groot en belangrijk de ander ook is, er is nooit een goede reden om aan jou te komen als jij daar niet helemaal zelf voor kiest. De dokter mag niet zomaar een spuit in je kont doen, je vader mag je niet slaan. Je moeder kan niet beslissen dat jij gaatjes in je oren krijgt. Verboden. Je hebt alle recht om “donder op!” te roepen als ze het wel doen, en hard ook.

En dan nog seks. Seks mag alleen als jij het wil, verder niet, dat is niet onderhandelbaar. Er is gewoon geen reden te bedenken waarom iemand dat zou mogen als jij niet instemt. Ook niet als de ander, ouder groter rijker of de baas is. Ook niet als je het al eens eerder gedaan hebt. Zeker niet omdat jouw kleding sexy is of omdat je ergens loopt waar je niet zou moeten lopen. Dit geldt voor iedereen, man, vrouw, jong of oud. Afblijven! Als iemand aan jou zit en dat wil je niet, hoef jij je nooit te schamen. Je kunt iemand die je vertrouwt om hulp vragen als je dat nodig hebt. Wil je juist wel graag seks, niemand mag bepalen voor jou of je dat wel of niet doet. Van masturberen krijg je geen haar op je knokkels en maagd blijven tot je veertig bent, het kan, maar het hoeft niet.

Ook je gedachten zijn van jou. Gelukkig kan niemand die zien. Je mag denken wat je denkt. Ieder mens heeft wel eens rare gedachten. In je hoofd heb je de vrijheid om zaken uit te zoeken. Dat is soms best een zooitje. Je hebt gedachten die je met niemand zou willen delen, dat hoeft dus ook niet. Gedachten die niet zo fraai zijn hebben we dus allemaal, niet alleen jij. Gelukkig zit er een filter op en zeggen we niet alles wat we denken. Gedachten zijn sterker dan je denkt, de wereld is opgebouwd omdat mensen ideeën hadden. Het volgende is de bedoeling, het lelijks komt in het doucheputje terecht en de mooie dingen bloeien op tot plannen. Plannen kunnen gerealiseerd worden en de wereld een beetje mooier maken. Superpower.

Weet: Je lijf is van jou. Er is geen enkele reden te bedenken waarom anderen er iets mee mogen doen dat jij niet wil.

 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.