Ik kies precies jou


23 Apr

Jouw keuze, niet die van een ander.

Iedereen heeft zijn favoriet, die knappe filmster of die mooie zangeres van de band. Als je daar een relatie mee zou kunnen hebben, zou dat niet perfect zijn? Nee, helemaal niet. De perfecte fantasie, dat wel. In jouw fantasie zouden jullie altijd verliefd en gelukkig zijn. In het echt ligt het anders.

Wie je nodig hebt, als je al iemand nodig hebt, want dat hoeft namelijk helemaal niet, past bij wie jij bent. Misschien denk je dat je de knapste moet willen die je te pakken kan krijgen, of de rijkste, of degene die het meest populair is bij anderen. Dat kan, dat mag. Maar als je echt blij wil zijn met iemand dan moet je het doen met je gevoel. Hoe je je door iemand voelt, dat telt.

Laat je niet door dingen afschrikken die anders zijn dan dat je had gedacht. Misschien kan jouw lief niet lopen, heeft ze een andere huidskleur dan jou of is hij veel slimmer dan jij bent. Dat maakt namelijk allemaal niet zoveel uit als je denkt, je mist precies net de goede als je voor ‘het perfecte plaatje’ gaat. De mening van anderen doet er niet toe, misschien had je moeder iets heel anders in gedachten dan wat jij mee naar huis neemt, misschien vindt je beste vriendin het een nerd, jullie moeten blij van elkaar worden, dat telt. Jij bent de baas.

Dingen niet willen mag ook, je voorkeur bestaat zonder jouw wil. Je staat soms raar te kijken van je eigen gevoel. Je kunt misschien niet verliefd worden op een heel lief iemand omdat ze rood haar heeft, net als je moeder. Of je vindt jongens die een accent hebben niet aantrekkelijk. Dan zegt iets diep van binnen dat het feest niet doorgaat. Dat is niet oppervlakkig of gemeen, het is zoals het is.

Het is nogal een klus, word je verliefd op die leuke slungelige jongen met die sexy scheve voortanden, dan valt hij misschien net weer niet op jouw stevige billen en donkere haar. En de jongen die jou zo prachtig vindt dat hij elke dag drie kilometer omfietst om ‘per ongeluk’ door jouw straat te rijden is vijf centimeter kleiner dan jou en dat voelt verkeerd, jij wordt niet dol op hem. Het valt niet te sturen, het leven is hard.

Toch lukt het heel vaak wel. Dan zie je precies de mooiheid die je zoekt. Schoonheid komt in zoveel vormen en deze soort is precies wat je wil. En als jij dan net zo prachtig gevonden wordt, dan is het aan. Wat je vrienden er van vinden is helemaal niet belangrijk, hun mening kun je loslaten. Als het echte vrienden zijn accepteren ze je jouw keuze en zijn ze blij voor jou.

Luister dus heel goed naar jezelf en wat minder naar anderen. Behalve als ze vertellen dat iemand niet goed voor jou is, dan kunnen ze gelijk hebben. Denk dan heel goed na of je wel verstandig bezig bent. Maar voor de rest, word gelukkig met wie jij wil, dat verdien je.


Weet, :’ Mooiheid komt in ongelofelijk veel vormen.’


01Apr
Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.