Hard werken voor de liefde


16 May


Als je iemand leuk vindt, denk je dat je heel hard moet werken zodat die ander jou ook de moeite waard vindt. Je probeert de mooiste en leukste jij te zijn. Je bent vriendelijk, attent en grappig. Je ligt in een deuk om zijn flauwe grapjes. Je haalt chocolademelk voor haar uit de automaat, twee als ze dat wil. Maar meestal haalt dat harde werk niet zoveel uit. Je wordt aardig gevonden, dat wel. Maar terwijl jij haar schommel duwt valt haar oog op een ander, die geen moeite voor haar doet. Zo gaat dat soms. Terwijl jij elke dag zorgvuldig bepaalt wat je aandoet naar school, je haar flipt als hij kijkt en elke pauze je lippen bijwerkt op de wc valt zijn oog op dat meisje met dat rattenkapsel en dat eeuwige witte shirtje.

Moeten we minder ons best doen dan? Gepast, als je iemand leuk vindt moet je natuurlijk wel zorgen dat hij dat door heeft. Aardig zijn hoort daarbij. Maar sloof je niet uit, dat is meestal nutteloos. Zeker als je weet dat de ander minder interesse in jou heeft en helemaal als hij jou totaal niet ziet zitten. Valentijnskaarten en rozen halen dan niets uit, dan frustreer je jezelf. Verliefdheid, hoe heftig ook, gaat over als het niet beantwoord wordt, ook die van jou.

Heb je een lief, is het je gelukt de leukste te veroveren, gefeliciteerd. Misschien denk je dat je dan kunt rusten, binnen is binnen. Maar dan begint het werken eigenlijk pas. Al die dingen die in je opkomen als je iemand voor je wil winnen, zorgen dat je lekker ruikt, haar tijdschrift in de winkel voor haar kopen, complimentjes geven, die moet je juist dan ook blijven doen. Ga eens mee naar zijn voetbalwedstrijd, ook al is voetbal stom. Doe iets suf romantisch, bekijk hand in hand een zonsondergang of zo.

Op de bank liggen met een bakje patat met pindasaus, daarna een cola boer laten en er zelf om lachen. In je neus peuteren en de buit bekijken. Je onderbroek uitschoppen en proberen de lamp te raken. Dat zijn dingen die in lange relaties gebeuren, dat hoort zo. Je kent elkaar zo goed dat je heel erg vertrouwt bent samen. Zorg er heel goed voor dat je relatie niet alleen dat is. Want hoe zeker het ook lijkt, dat is het nooit helemaal. Investeer hard in het blij maken van elkaar.

Ook moet je oppassen met lelijk doen tegen elkaar. Soms heb je de pest in om iets anders en dan denk je, als ik tegen haar snauw weet ik dat het veilig is. Als ik kribbig tegen hem reageer kan dat gewoon, hij houdt van me. Nou, denk nog een keer! Je kunt beter lelijk tegen mij doen dan tegen je lief, slik dat harde woord in, geef elkaar geen sacherijnige blik om niets. Als je echt van elkaar houdt moet je aardig zijn tegen elkaar, simpel.

Ben je een goed vriendje of vriendinnetje, dan moet je partner dat ook voor jou zijn. Eenzijdige liefheid werkt niet. Is je lief niet goed voor jou dan moet je het daar serieus over hebben. Blijft dat zo, dan moet je je afvragen of de relatie wel goed is voor jou. Gelukkig zijn betekent dat er een evenwicht is waar je je allebei blij bij voelt.


Weet,:’ Verover rustig. Is het aan, werk dan harder.’


01Apr
Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.