Een baby 2


15 Aug

Een baby hebben is het leukste wat er bestaat op de wereld. Wist je al dat je van mensen kunt houden, op het moment dat je je eigen kindje in je armen krijgt wordt je dol van liefde. Als het goed is borrelt er een soort oermoederschap in je op dat er voor zorgt dat je denkt dat hij de mooiste en liefste van de wereld is. Je wil voor hem zorgen en hem beschermen. Je leeft opeens niet meer alleen voor jezelf, het is jouw verantwoordelijkheid dat hij opgroeit tot een mens dat gelukkig kan zijn en in balans is. Daar groei je zelf ook enorm van. Het mooist is het als je dat deelt met je partner, je bent ouders. Dat is een enorme upgrade in je relatie.

Elke dag geniet je van je kindje. Je kunt uren kijken naar zijn oogjes en kleine handjes. Zijn geur zou je moeten kunnen vangen en in een potje moeten doen zodat je het in je zak mee kunt dragen voor als je niet bij hem bent. Het is schitterend zijn ontwikkeling te mogen volgen. Je bekijkt de wereld door zijn ogen. Zijn eerste hapje slagroom, zijn eerste blik op een hondje, je beleeft het mee en viert het. Hij is de reden dat je snel thuis wil zijn. Je wil hem met zijn dikke blote lijfje in bad zien, zijn glimlach en het schuim in zijn haar. Hij is je tegengif voor de hardheid van het leven.

Zelfs in de nacht, als je moe bent en hij huilt. Als je dan bij zijn bedje staat en je ziet hem lachen en met zijn armpjes en beentjes bewegen omdat hij jou ziet, smelt je. Je geeft hem een schone broek en drinken en geniet van het samen zijn in de nacht. Je ziet hem weer in slaap vallen en legt hem lekker in zijn bedje. Die momenten vergeet je nooit meer.

Je koopt kleine kleertjes voor hem, het een staat nog leuker dan het andere. Je bent trots om hem rond te rijden en mensen naar hem te zien kijken. Je doet de kap van de wagen naar beneden zodat hij kan genieten van de lichtjes en geluiden die jullie tegenkomen. Je kunt niet wachten tot hij voor op de fiets past en je samen de stad onveilig kunt maken. Jouw neus in zijn wapperende haartjes. Zijn verwondering vieren voor brandweerauto’s en koeien. Hij is jouw reden om weer in een ballenbak te mogen.

Hij is jouw beste vriend in de wereld. Je gaat hem voor het eerst naar school brengen en je geef een kus op zijn zere knie. Je krijgt zijn zelfgemaakte plakwerkjes en je viert sinterklaas met hem. Elk jaar komen er meer kaarsjes op zijn verjaardagstaart.

Door hem gaat de wereld door na jou. Hij zet de lijn door. Je bent niet de laatste, de toekomst is aan hem. Hij zal er zijn als jij oud bent en daarna. De liefde blijft.


Weet,:’Een baby hebben is ongelofelijk bijzonder, echt waar.’

01Jul
15Aug
Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.