De eerste kus


01 Jun

Voor sommigen is het hogere wiskunde, voor anderen de makkelijkste zaak van de wereld. Hoe kus je iemand voor het eerst?  De situatie kan zo beladen zijn dat je de atmosfeer kunt snijden met een mes, maar er gebeurt niets, terwijl beiden het echt willen. Hoe pak je dat aan?

Ten eerste moet je voelsprieten kweken als een slak. Je moet de ander observeren. Lacht hij als jullie samen zijn naar jou? Raakt hij je aan? Je wil niet de vergissing te maken een goede vriend te verrassen met een onverwachte scheef gemikte zoen. Hoe meer aandacht en nabijheid je krijgt, hoe groter de kans is dat hij jou leuker dan leuk vindt. Als hij het je zegt, nou...schot voor open doel.

Zorg dat je je zeker over jezelf voelt. Uiteraard ben je lekker fris onder de douche geweest en heb je schone tanden. Misschien een lekker luchtje, geen dikke lading parfum, een klein beetje, heel klein beetje. Echt, een heel klein beetje, heb ik mijzelf duidelijk gemaakt? En trek iets aan waarvan jij vindt dat het je goed staat zodat je zelfvertrouwen hebt.

Goed, je ziet er uit als een kanjer, je ruikt lekker. Je hebt het idee dat je niet afgewezen gaat worden, dat heb je bestudeerd. Dan wordt het tijd om in te schatten waar en wanneer je je move gaat maken. Je hebt privacy nodig, zodat het helemaal om jullie beiden gaat. Een lieve snelle kus op de mond bij het afscheid terwijl hij op de trein stapt kan wel, dat is romantisch en geeft goede hoop voor de volgende keer. Maar als je echt zoenen wil doe je dat als jullie niet in gezelschap zijn. Zorg dus dat jullie ergens alleen zijn en tijd hebben. Als het een beetje donker is werkt dat in je voordeel. Misschien kun je een sfeer zetten, muziek, kaarsje.

Als je hem aanraakt hoort hij zich naar je toe te keren. Dat aanraken hoort er bij, het is testen. Kus je iemand zomaar opeens dan heb je kans dat hij schrikt. Wordt er van je afgewend of wordt er wanhopig naar een ander onderwerp gezocht dat zijn er twee opties. Hij vindt je niet leuk of hij is er niet aan toe. Respecteer dat. Keert hij zich naar je toe, waag het dan. Het is eng en je kunt nog steeds afgewezen worden, maar het is de moeite waard om het te proberen. Leun naar hem toe, kijk hem aan en kus hem zacht. Wees voorzichtig en teder. Houd je slakkenvoelsprieten nog steeds goed uit. Als je terug gekust wordt is dat heerlijk. Houd je hoofd erbij, ga niet gelijk wild doen met heel veel tong en spuug. Rustig, rustig….

Aanraken en lichaamscontact horen bij kussen. Ga niet te snel graaien, houd je handen op de neutrale delen, het hoofd, de schouders, de rug, die zijn voor nu al spannend genoeg. Je kan  opdringerig lijken als je bij de eerste zoen te ver gaat. Vergeet niet dat het voor de ander net zo spannend is als voor jou.

 Voel en streel zacht. Geniet van je eerste kus. Je mag je ogen sluiten als je wil, het hoeft niet.

Hoe lang het duurt, dat hangt van jullie af. Als de ander ruimte zoekt geef je dat. Als je zelf voelt dat het genoeg is dan stop je.

Dit kan de eerste zijn van veel meer. Dit kan de enige keer zijn omdat het een van beiden niet goed bevalt, best mogelijk. Maar is het optie een, dat komt er een leuke tijd aan. Vier het feest, ontdek en blijf naar de ander luisteren, heb respect voor zijn grenzen en tempo.

Weet,:’Een eerste kus is vaak spannend voor allebei’

01Apr
05Apr
Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.