Daten, deel twee.


14 May

Daten 2,


 Wat moet je doen op je eerste date?

Stel je bent een jongen, voor het gemak. Je hebt een eerste date met een meisje, ook voor het verhaal, anders kan ook. Je hebt een date, Tinder maakt alles makkelijker, nietwaar. Hoe bereid je je daar op voor?

Meisjes zijn mensen, serieus. Ook al lijken ze soms van een andere planeet te komen, snap je niet hoe ze denken en wat ze willen, ze zijn heel erg zoals jij. Zij vindt jou net zo spannend als jij haar. Ze zal nadenken over wat ze aantrekt en fantaseren over hoe jij zou zijn. Een date is voor veel mensen eng, dus waarschijnlijk zullen jij en zij ook de kriebels hebben. Vooral als je dat nog niet zo vaak gedaan hebt en helemaal als het de eerste keer is. Je hoeft er niet mee te trouwen, kennismaken is het, meer niet.

Wat ga je doen? Iets wat kort is, samen een ijsje eten of iets drinken is prima. Naar de film gaan kan later wel, je kunt daar niet praten. Uit eten gaan is echt te veel voor een eerste keer. Misschien wil je wel snel ontsnappen en dan ben je nog veel te lang samen. Ga ook niet naar iemands huis, je denkt te weten met wie je afspreekt, maar hoe zeker weet je waar je terecht komt, beloof me dat je dat niet doet. Je eerste date is op een plek waar ook andere mensen komen.  Ik blijf dat zeggen, wees veilig.

Wat trek je aan? Je laat jezelf de eerste keer zien, een eerste indruk maakt uit. Blijf dicht bij wie je altijd bent, doe niet de stropdas van je vader om, leen geen kleren van vrienden. Zij wil jou leren kennen, kom dan ook als jou. Wel een leuke versie van jou uiteraard, je mag extra aandacht aan je uiterlijk besteden. Je kunt beter niet ruiken naar frituurvet en ook niet naar een overdosis aftershave. Je mag ook geen ranzige vlekken op je broek hebben of vieze tanden, maar dat begrijp je hopelijk zelf wel. Zorg dat alles is zoals jij je prettig voelt en zoals je gekend wil worden.

Wat moet je zeggen? Ga niet gespannen een lijstje vragen af, dat komt statisch over. Probeer te praten zoals je met je zus of een goede vriendin zou kletsen, op de bank met een kop thee. Reageer op wat ze zegt op een natuurlijke manier. Kijk haar aan ondanks dat dat eng is, je praat niet met de tafel of het behang. Misschien merk je dat zij ook zenuwachtig is en kun je haar op haar gemak stellen.

Moet je betalen? De jongen hoeft niet altijd te betalen, het is lief, maar niet vanzelfsprekend. De kosten samen delen is normaal en de beste oplossing. Haar laten betalen voor jou? Als je ego als man dat aankan en zij er op staat, niets mis mee.

Mag je zoenen? Dat ligt dus helemaal aan de situatie, dat moet je aanvoelen. De meeste meiden zitten op eerste dates niet te wachten op een onverwachte tongzoen, maar het kan. Vaak is twee vriendelijke wangkussen genoeg voor een eerste kennismaking, maar je weet het nooit. Seks mag ook, mits de situatie er naar is en zekerrrrrrrrrr alleen in overeenstemming, en safe. Eis het niet op, ook niet als je een broodje shoarma betaald heb. Seks is geen handelswaar en geen recht. Moet je zoenen? Nee helemaal niet, ook jij hoeft niets.

Een tweede date? Dat hoeft niet gelijk beslist te worden, misschien is het handig het even te laten bezinken en daar later op terug te komen. Vind je haar leuk, stuur haar een berichtje en vertel dat. Geen honderd berichtjes en vier keer bellen, dat is eng. Als ze jou ook leuk vindt komt er nog een afspraak, leuk. Vond je haar niet leuk genoeg, zeg dat ook. Maar aardig zijn, meisjes hebben ook gevoel.

Vindt ze jou niet leuk, jammer. Dat ligt niet aan jou en niet aan haar, jullie combinatie klopt dan niet. Zie vorige column, als je verdrietig bent.


Weet,:’Meisjes zijn ook mensen.’

05Apr
Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.