Daten


05 Apr

Daten

Tegenwoordig is het heel gangbaar om je date online te vinden. Via een chatsite, een app of een datingsite. Dat is lekker makkelijk, je hoeft niet te vissen in de kleine poel met visjes om je heen. Je mag met een groot sleepnet de zee op, schept een bulk vissen aan boord en kiezen maar.

Dat is brengt gelijk ook weer nieuwe lastigheden met zich mee, al lijkt het nog zo comfortabel. Met al die vis aan boord is het lastig het juiste beestje uit te kiezen. Heb je een mooie leuke gevonden, dan zijn er nog zoveel meer dat je je visje misschien terug in zee gooit. Je bent bang dat het toch niet te leukste en de mooiste is. Je schrijft het veel te snel af. Je hebt kans dat je je dates niet serieus meer neemt, er is altijd een nieuwe voor handen. En, misschien is dat nog erger, verander jij voor anderen ook in een van de vele visjes. Dat doet je ego geen goed, elke keer teruggeworpen worden, au! Dan ga je misschien denken dat je zelf niet leuk of mooi genoeg bent, terwijl dat aan het sleepnet ligt.

Als je jezelf ervan bewust bent dat het zo werkt helpt dat wel een beetje. Je dates zijn mensen, met echt gevoel, daar moet je niet mee spelen. En laat ook niet door anderen met jouw gevoel spelen. Als het niet goed voelt is het dat ook niet, neem dan respectvol afscheid.

Neem een eerste date niet zo serieus, het is een ontmoeting, meer niet. Een online identiteit is altijd anders dan in het echt. De snelle prater online verandert in een stille jongen, de fashion chick met de prachtige foto’s heeft een accent wat je niet prettig vindt. Misschien is je eerste date een aardige lieverd, maar niet jouw aardige lieverd. Stel je verwachtingen dus laag, verklaar de liefde niet van tevoren, beloof niets, ontmoet.

Een eerste date doe je altijd op een plek waar ook andere mensen zijn. Tot je hem gezien hebt weet je immers niet of hij precies is wie hij zegt te zijn. En als hij het wel is weet je ook niet of het leuk is tussen jullie en hoe lang je het wil laten duren. Er moet zo nodig hulp en een ontsnappingsroute zijn dus. Vertel iemand die je vertrouwt dat je een date hebt, wanneer en met wie. 

Je hoeft nooit met iemand naar bed als je dat niet wil. Ook niet als je geflirt hebt met hem of haar en ook niet als de ander betaald heeft. Worden ze daar boos over, dan is dat des te meer een reden om direct te stoppen, dan is het wel duidelijk dat de ander geen respect heeft voor jou. Wil je het wel, het mag best. Mits de ander het net zo graag wil. Dat het safe moet hoef ik niet uit te leggen denk ik.

Daten is leuk en spannend. Soms kom je niet je grote liefde tegen, maar heb je wel een gezellige middag met onverwachte verhalen. Ga er ontspannen in, en ga net zo ontspannen weer naar huis. Heb daarna nog contact over het verloop van de date, doodzwijgen of ghosting is onaardig. Veel plezier.

Weet,: Een date is een ontmoeting, een spannende, maar niet meer dan een ontmoeting.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.